culinaire
zaken
.nl
Tempesalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
125
1
12
4
2
2
2
2
1
1
0.50
gram
gram
deciliter
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
stuks
tempe
tauge ingrediënt info
water
saus (soja-)
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
sherry (cream)
azijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
maizena
komkommer
Berei-
ding
Snij de tempe in plakken van ongeveer 1 centimeter, Snipper de ui, knoflook en eieren klein en snij komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes en snij deze daarna in stukjes. Fruit de tempe in twee eetlepels olie tot deze bruin is. Meng er drie eetlepels sojasaus door. Neem de tempe van het vuur en laat de tempe in de sojasaus marineren. Keer de plakken nu en dan om. Fruit de ui in de rest van de olie glazig. Voeg de blokjes komkommer en tauge toe en roerbak alles gedurende anderhalve minuut. Voeg dan de gehakte knoflook toe, de rest van de sojasaus, sherry, azijn en de met water aangemaakte maizena. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg er dan de uitgelekte tempe bij en laat alles goed heet worden. Doe alles over in een warme platte schaal. Bestrooi het midden met fijngehakt ei en besprenkel met wat sojasaus van de marinade.
Voedings-
waarde
Energie1303 KiloJoules
310 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
17 gram
2 gram