culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met vis (texelse)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
250
1
2
2
2
1
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
visfilet
tomaat (blik) ingrediënt info
wijn (wit)
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Spoel de visfilets af onder koud stromend water. Dep ze droog en verwijder eventueel achtergebleven graten. Gebruik makreel, kabeljauw, schelvis, poon, heilbot. Snij de visfilets in stukken. Bestrooi ze met peper, zout en bloem. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit de olie. Fruit de uiringen goudgeel. Voeg de stukken vis toe en bak ze boven een niet te hoog vuur lichtbruin. Giet de tomaten af (bewaar het sap) en voeg deze toe. Schenk de witte wijn en 1 deciliter tomatensap erbij en laat de saus 10 minuten zacht koken. Breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de peterselie toe en laat het geheel nog 5 minuten zacht stoven. Lekker met rijst.
Voedings-
waarde
Energie1524 KiloJoules
363 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
34 gram
1 gram