culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met riblappen (Italiaans)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1.50
3
2
1
1
1
1
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
runderriblap
wijn (rood)
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
oregano ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
honing
courgette (groen)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
pesto ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in reepjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en braad het rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Roer de bloem erdoor en blus het geheel af met de wijn. Blijf goed roeren om klonteren te voorkomen. Voeg 1.5 deciliter water, de oregano, de pesto en de honing toe en laat alles 1.5 uur op een laag vuur stoven. Roer af en toe door en voeg wat water toe indien de saus te dik wordt. Snij ondertussen de groente in blokjes en voeg dit met de uitgeperste knoflook toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 15 minuten stoven, zodat de groente gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie2257 KiloJoules
537 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
20 gram
7 gram