culinaire
zaken
.nl
Stoofpot (vlaamse)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
5
100
5
3
2
2
1
1
0.50
-
-
kilogram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
runderschenkel
bier
spek (doorregen)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
suiker
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het schenkelvlees met kleine hoeveelheden tegelijk bruin. Neem de stukjes vlees zodra ze bruin zijn uit de pan en leg ze op een bord. Voeg als al het vlees is gebakken eventueel nog wat olie toe en fruit hierin de uien (in ringen) en het uitgeperste teentje knoflook langzaam, tot de uien glazig zien. Voeg de reepjes spek toe en bak het uit. Roer de bloem erdoor en schenk er een deel van het bier bij. Blijf roeren tot een glad gebonden massa ontstaat. Herhaal dit tot al het bier is opgenomen. Voeg schenkelvlees, suiker, laurierbladeren, zout, ruim peper en wijnazijn toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het in de gesloten pan in ongeveer 2 tot 3 uur gaar stoven. Geef er gekookte aardappelen en een frisse, groene salade of een koolsoort (savoiekool) bij.
Voedings-
waarde
Energie3133 KiloJoules
746 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
45 gram
1 gram