culinaire
zaken
.nl
Snelle goulash
(Gulyas a la minute)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.50
50
5
20
9
4
3
2
1
-
deciliter
gram
centiliter
gram
theelepel
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
naar smaak
wijn (wit)
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
maizena
varkenshaas
room
knoflook ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Grote dobbelstenen van varkenshaas bebloemen en fel bruin bakken in "sissend" hete olie (dus kort). Overgieten met witte wijn (3 deciliter). Het geheel iets onder kookpunt binden met in 0.5 deciliter witte wijn aangemaakte maizena en paprikapoeder = doorroeren en doorkoken. Nog een 0.5 deciliter room of koffieroom doorroeren, plus 2 vermorzelde teentjes knoflook, enige "draaien" uit de pepermolen en 50 gram fijngehakte uien. Controleren op smaak. Serveertip: pilaf en diepvries doperwten vermengd met blokjes van niet te gare worteltjes.
Voedings-
waarde
Energie1560 KiloJoules
371 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
33 gram
1 gram