culinaire
zaken
.nl
Smoor djawa (javaans runderstoofgerecht)
(Lekker met spitskool, rijst en kroepoek.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
50
2
1
1
1
1
1
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
runderriblap
ketjap (manis)
boter (room-)
ui ingrediënt info
peper (spaans,rood) ingrediënt info
laos (poeder)
trassi
knoflook ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
azijn ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Snij de uien in halve ringen. Verwijder de pitjes uit de spaanse peper en snij der peper in dunne ringetjes. Snij het vlees in blokjes. Verhit 30 gram boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de uien 3 minuten mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de spaanse peper, laos, trasi, peper, nootmuskaat, azijn, ketjap en 2 deciliter water toe. Stoof het vlees in een gesloten pan in 2 a 3 uur gaar. Schil de aardappel en snij hem in plakjes. Verhit 20 gram boter in een koekepan en bak de plakjes aardappel op een halfhoog vuur goudbruin en gaar. Ontvel de tomaat. Halveer deze, verwijder er de pitjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes. Schep de gebakken aardappel en de tomaat door het vlees en warm het gerecht nog een minuutje goed door.
Voedings-
waarde
Energie2286 KiloJoules
544 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
22 gram
2 gram