culinaire
zaken
.nl
Saffraanrijst met pistachenootjes en kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
2
100
100
4
3
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
kipfilet
sap (sinaasappel-perzik-)
rozijn ingrediënt info
noot (pistache-)
vijg (gedroogd)
olie ingrediënt info
saffraan
bouillon (kippen-,tablet)
ui ingrediënt info
piment (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Breng 4 deciliter water met de saffraan en bouillontablet aan de kook. Snijd de vijgen in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1,5 eetlepel olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Schep de rijst erdoor en bak de korrels al omscheppend glazig. Voeg de vijgen, rozijnen, saffraanbouillon en sinaasappel-perzikdrank toe.
Berei-
ding
Kook de rijst in circa 20 minuten zachtjes gaar. Snij intussen de kipfilet in stukjes. Bestrooi ze met zout, peper en pimentpoeder. Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak de stukjes kip al omscheppend in ongeveer 6 minuten bruin en gaar. Schep de kipstukjes en de pistachenootjes door de saffraanrijst. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met een salade van veldsla met sinaasappel.
Voedings-
waarde
Energie3065 KiloJoules
730 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
119 gram
23 gram
8 gram