culinaire
zaken
.nl
Runderlappen op z'n grieks
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
4
3
2
2
-
-
gram
deciliter
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
wijn (rood)
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en braad het in dobbelsteentjes gesneden vlees hierin snel rondom aan. Matig de warmtebron en voeg ui en teentjes knoflook toe. Fruit deze tot de ui glazig ziet. Voeg tomatenpuree, zout en peper naar smaak en de wijn toe en laat het geheel zachtjes 2 uur sudderen. Hierdoor zal het gelei-achtig inkoken. Serveer met: rijst of macaroni. De Griekse naam luidt: stuffado.
Voedings-
waarde
Energie2044 KiloJoules
487 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
24 gram
2 gram