culinaire
zaken
.nl
Lasagne met kabeljauw en paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
350
200
100
20
14
2
2
1
1
1
1
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
bouillon (vis-)
kabeljauw (filet)
kaas (oud,Goudse)
kaas (Mon Chou)
bloem ingrediënt info
pasta (lasagne,groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snij het in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak de paprika en de ui zachtjes ongeveer 12 minuten. Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en roer de paprikapoeder erdoor. Roer vervolgens de bloem erdoor en laat het mengsel al roerende pruttelen. Schenk al roerende scheutje voor scheutje de visbouillon erbij en verkruimel de mon chou erboven. Laat de saus ongeveer 12 minuten zachtjes pruttelen. Snij de vis in kleine stukjes van ongeveer 2 centimeter. Roer de vis en tweederde van de geraspte kaas door de saus en neem de pan van het vuur. Schep een deel van de saus in een ruime ovenschotel en verdeel er enkele lasagnevellen over. Herhaal dit enkele malen en eindig met een laagje saus. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de lasagne in het midden van een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie3180 KiloJoules
757 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
43 gram
5 gram