culinaire
zaken
.nl
Krabbetjes in sinaasappelwijnsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
425
1.50
7.50
15
3
2
2
2
2
1
-
-
-
kilogram
gram
deciliter
centiliter
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenskrabbetjes
tomaat (blik) ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
wijn (wit,droog)
sinaasappel ingrediënt info
olie ingrediënt info
chilipoeder
suiker (bruin)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
kaneel (poeder)
zout
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de krabbetjes met kleine porties tegelijk rondom bruin. Haal de krabbetjes na het bakken uit de pan en houd ze apart. Schep zoveel van het bakvet uit de pan dat nog ongeveer 1.5 eetlepel vet overblijft. Fruit de kleingesneden uien ongeveer 3 minuten in het bakvet. Pureer de tomaten met het sap uit het blik. Voeg de gepureerde tomaten, de uitgeperste knoflook, kaneel, chilipoeder en de gemalen kruidnagels aan de gefruite uien toe en laat alles ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg het sinaasappelsap, witte wijn, bruine suiker, reepjes sinaasappelschil en zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus aan de kook komen. Voeg de krabbetjes aan de saus toe. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles ongeveer 1.5 uur zachtjes stoven tot de krabbetjes gaar zijn. Haal de krabbetjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Kook de saus op vrij hoog vuur wat in. Roer de azijn door de saus. Schenk de saus over de krabbetjes en garneer het gerecht met plakjes sinaasappel. Lekker hierbij: rijst of tortillas en worteltjes.
Voedings-
waarde
Energie3388 KiloJoules
807 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
93 gram
73 gram
17 gram