culinaire
zaken
.nl
Kokos-gehaktballetjes met kerrierijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
5
4
3
3
3
2
1
1
0.50
-
gram
gram
centiliter
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
gehakt (varkens-)
rijst ingrediënt info
sherry
ketjap (manis)
olie ingrediënt info
kerrie (poeder)
kokos
gember (bak-) ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
zout
Berei-
ding
Ui pellen en fijnsnipperen. In een pan tweederde van de olie verhitten. Helft van ui ongeveer 1.5 minuut zachtjes fruiten. Kerriepoeder even meebakken en de ongekookte rijst erdoor scheppen. In ongeveer 3 minuten glazig fruiten. 2.5 deciliter water en bouillontablet (1,25 deciliter water en een halve tablet per persoon) toevoegen. Rijst in ongeveer 20 minuten gaar koken (snelkookrijst 8 minuten). Intussen gehakt vermengen met rest van ui, gemalen kokos, 1 eetlepel ketjap, sambal en zout. Van het gehakt kleine balletjes draaien. In een braadpan de rest van de olie verhitten. Gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin bakken. Rest van ketjap, sherry en bakgember door bakvet roeren. Met het deksel op de pan gehaktballetjes nog ongeveer 10 minuten laten sudderen. Kerrierijst op de borden scheppen, gehaktballetjes erop scheppen. Ketjapjus verdunnen met 1.5 deciliter water (0,75 deciliter per persoon) en er apart bij serveren.
Voedings-
waarde
Energie3892 KiloJoules
927 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
71 gram
24 gram
5 gram