culinaire
zaken
.nl
Kalfsvlees in walnootroomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
5
3.50
250
35
3
2
2
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
kalfslap ingrediënt info
bouillon (kippen-)
room (slag-)
noot (wal-,gepeld)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de blokjes kalfsvlees, de kippenbouillon, de partjes ui en de teentjes knoflook in een pan. Breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees ongeveer 1 uur zachtjes koken, met een deksel op de pan, tot het ongeveer gaar is. Doe de slagroom, het grootste deel van de walnoten en het amandelschaafsel in een pannetje en laat alles aan de kook komen. Haal de pan van het vuur af en laat het roommengsel ongeveer 20 minuten staan. Rooster de rest van de walnoten in een koekepan op niet al te hoog vuur. Laat het vlees goed uitlekken. Houd de bouillon apart en verwijder de ui en de knoflook uit de bouillon. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui ongeveer 3 minuten. Voeg de blokjes kalfsvlees toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Pureer het noot-roommengsel in een keukenmachine. Vermeng het gepureerde notenmengsel met de bouillon. Voeg de roomsaus aan het vleesmengsel toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het zonder deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de saus wat is ingedikt. Roer de fijngehakte peterselie door de saus en maak het op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met de geroosterde walnoten. Geef hierbij gekookte rijst en een groente.
Voedings-
waarde
Energie4528 KiloJoules
1078 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
60 gram
5 gram