culinaire
zaken
.nl
Kalfsfricandeau met tonijn
(vitello tonnato)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
300
2.50
2.50
10
4
2
0.25
-
-
kilogram
gram
deciliter
deciliter
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
Kalfsfricandeau ingrediënt info
tonijn (blik)
bouillon (kippen-)
wijn (wit,droog)
ansjovis (filet)
olie ingrediënt info
azijn (dragon-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Bind de kalfsfricandeau met een touwtje vast. Leg het vlees met tonijn, ansjovis, wijn, uien en kippenbouillon in een grote pan. Doe er een deksel op en laat dit alles samen ongeveer 2.5 uur zachtjes sudderen. Neem de fricandeau uit de pan en leg het in een schaal. Giet het kookvocht uit de pan in een mengkom. Voeg olie, azijn, zout en peper hierbij en meng dit goed. Schenk de marinade over het vlees en laat de fricandeau 2 dagen in de ijskast in deze marinade staan. Snij het vlees in dunne plakken en dien het, op kamertemperatuur en met wat marinade, op.
Voedings-
waarde
Energie1992 KiloJoules
474 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
1 gram
70 gram
0 gram