culinaire
zaken
.nl
Aardappel gevuld met gehakt en ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
75
3
2
2
1
1
1
-
-
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
plakje
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
kaas (parmezaans)
ham (achter-)
ui (sjalot) ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappelen (grote) schoonboenen. In water circa 30 minuten gaar koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Over voorverwarmen op 225 graden Celcius. Ovenschaal invetten. In koekepan boter verhitten. Fijngehakte sjalot circa 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen. In 5 minuten rul bakken. Aardappel op meest platte kant zetten. Van bovenkant kapje afsnijden. Aardappelen uithollen. Uitholsel fijnprakken. 2/3 peterselie erboven fijnknippen. Erdoor roeren: gehaktmengsel, ham (in blokjes gesneden) en kaas. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappelen vullen met aardappel-gehaktmengsel. In ovenschaal zetten. In midden van de oven circa 25 minuten goudbruin bakken. Garneren met rest van de peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1488 KiloJoules
354 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
20 gram
2 gram