culinaire
zaken
.nl
Gehakt met appels, rozijnen en olijven
(Picadillo)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
425
75
50
50
3
2
1
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
tomaat (blik) ingrediënt info
olijf (groen,gevuld)
rozijn ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
olie ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
appel
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
Berei-
ding
Verhit de reusel of de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul en lichtbruin. Voeg de tomaten met het sap uit het blik, de tomatenpuree, de blokjes appel, de rozijnen, de plakjes olijf, de fijngehakte groene peper, de kaneel, de gemalen kruidnagels en wat zout toe. Roer alles goed dooreen. Breng de picadillo aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Rooster de geschaafde amandelen in een niet ingevette koekepan op niet al te hoog vuur. Bestrooi het gerecht voor het serveren met het geroosterde amandelschaafsel.
Voedings-
waarde
Energie2393 KiloJoules
570 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
42 gram
3 gram