culinaire
zaken
.nl
Gebakken rijst 2
(Risotto arrosto)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
200
100
50
50
50
3
2
2
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stengel
stuks
rijst ingrediënt info
bouillon (runder-)
worst (Luganega)
doperwt (diepvries)
kaas (parmezaans)
champignon ingrediënt info
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olijfolie en fruit de ui en de fijngesneden bleekselderij 3 minuten Voeg de worst en de champignons toe en laat dit 2 minuten meebakken bak. Blus het af met de bouillon en laat het nog 20 minuten koken met gesloten deksel. Voeg de doperwtjes toe en laat nog 10 minuten koken. Voeg de peterselie toe. Breng 1 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Voeg de rijst toe en kook dit 5 minuten Giet het af in een zeef en laat het uitlekken. Doe de rijst bij het groentemengsel. Vet een ovenvaste schaal in met boter, doe het rijst-groentemengsel erin en bestrooi het met de kaas. Verdeel de resterende boter in vlokjes over de kaas en laat het 20 minuten in de oven op 200 graden Celcius.
Voedings-
waarde
Energie3724 KiloJoules
887 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
100 gram
24 gram
11 gram