culinaire
zaken
.nl
Enchiladas met pittige rundvleesvulling
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
5
1.50
1.50
100
50
12
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
saus (chili-)
bouillon
room (zuur)
kaas (lichtbelegen)
rozijn ingrediënt info
tortilla
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
anijs (poeder)ingrediënt info
zout
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees snel rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien en de uitgeperste knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de bouillon, de rozijnen, de gemalen kruidnagels, de anijs, het zout en 0,75 deciliter van de chilisaus toe. Roer dit goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot het gaar is. Neem de pan van het vuur af en haal het vlees met een vork uit elkaar. Verwarm de rest van de chilisaus in een pan. Doop de tortillas in de saus en laat ze uitlekken. Verdeel het vleesmengsel over de tortillas en rol ze op. Leg de gevulde tortillas met de naad naar beneden in een ovenvaste schaal. Schenk de rest van de chilisaus over de gevulde tortillas en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de enchiladas ongeveer 25 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en net bruin begint te worden. Schenk de zure room vlak voor het opdienen over de enchiladas en garneer het met de fijngehakte peterselie.
Voedings-
waarde
Energie3681 KiloJoules
876 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
44 gram
6 gram