culinaire
zaken
.nl
Pittige chili
(Bruine bonenschotel met pepers en sambal)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
700
400
2
12
7
7
6
4
2
-
-
gram
gram
gram
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
boon (bruin,blik)
tomaat (blik) ingrediënt info
sambal oelek
chilipoeder
peper (rood) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
bonenkruid ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Pel de uien en snipper ze fijn. Pel ook de teentjes knoflook.
Berei-
ding
Doe de olie en een diepe pan en verhit deze. Bak de uien glazig en pers de knoflook boven de pan fijn. Voeg nu het gehakt toe. Laat de tomaten uitlekken in een zeef. Pas wanneer het gehakt helemaal gaar is de tomaten toevoegen. laat nu de bonen uitlekken. Doe de bonen bij het gehaktmengsel en voeg de puree toe. Alle sambal moet worden toegevoegd. Om het gerecht echt lekker scherp te maken kunnen alle pepers worden toegevoegd. Als u de chili niet zo heet wil maken, moet u de pepers eerst even in lauw water laten weken. Dat neemt de scherpte weg. Roer de chilipoeder door het geheel. Maak het gerecht af met zout en peper.
Voedings-
waarde
Energie4022 KiloJoules
958 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
39 gram
7 gram