culinaire
zaken
.nl
Aubergines (perzische)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
10
4
4
3
2
0.60
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de aubergines, waar het groen van is afgesneden, in de lengte doormidden. Bestrooi elke helft met zout. Dep deze helften na ongeveer 30 minuten met keukenpapier droog. Bak de gesnipperde uien in de olie lichtbruin. Schep het auberginevlees uit de schillen en snij het in blokjes. Roer deze blokjes door de uien en laat alles 15 minuten zachtjes bakken. Voeg eventueel wat extra olie toe. Roer de overgebleven ingredienten, de eieren en de bloem en zout en peper door dit mengsel en schenk er wat citroensap bij. Giet het auberginemengsel in een niet te hoge, met wat olie ingesmeerde, vuurvaste schaal. Het mengsel moet 2 tot 3 centimeter hoog zijn. Zet de schaal 30 minuten in een oven van 200 graden. De bovenkant ziet er dan mooi bruin uit. Geef bij dit gerecht gekookte tuinbonen waar stukjes rode paprika doorheen zijn geroerd.
Voedings-
waarde
Energie1039 KiloJoules
247 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
13 gram
13 gram