culinaire
zaken
.nl
Aardappel-kaassouffle met veldsla
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
200
2
4
4
2
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
krop
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kaas (belegen)
melk (halfvol) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
dressing (sla-,olievrij)
bieslook (vers) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
sla (veld-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Aardappels schillen en wassen. In pan met weinig water en zout, aardappels in 25 minuten gaar koken. Intussen de kaas raspen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Eieren splitsen. Souffleschaal of ovenschaal (inhoud 2 liter) licht invetten. Veldsla wassen en uitslaan. In een slaschaal doen. Sjalotjes pellen en in dunne ringen snijden. over veldsla verdelen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot een stevige puree ontstaat. Bieslook erboven fijnknippen. Eierdooiers, kaas en paprika erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius of gasstand 3. Eiwitten stijfkloppen en door aardappelpureemengsel scheppen. Overdoen in souffeschaal. In midden van de oven aardappelsouffle in ongeveer 30 minuten laten rijzen en goudbruin laten worden. Sladressing over veldsla schenken. Souffle direct opdienen. De veldsla er apart bij serveren.
Voedings-
waarde
Energie2037 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
27 gram
7 gram