culinaire
zaken
.nl
Roergebakken postelein
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
30
30
10
2
1
1
1
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
postelein
boter (bak-)
noot (cashew-,ongezouten)
spek (ontbijt-,mager)
gember (geconfijt) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Berei-
ding
Pel het sjalotje. Hak het sjalotje, de gember en het teentje knoflook fijn. Knip of snij de plakjes ontbijtspek in smalle reepjes. Snij eventueel de worteltjes van de postelein (dit gaat alleen als de postelein in bosjes wordt verkocht.) Was de postelein en sla de groente droog in de slacentrifuge. Verhit de boter met de olie in een ruime braadpan of wok. Bak hierin als het schuim begint weg te trekken de fijngehakte sjalot met de gember, de knoflook en het spek lichtbruin. Voeg de postelein toe en bak alles al roerend op een hoog vuur in circa 5 minuten gaar. Strooi de cashewnoten erover.
Voedings-
waarde
Energie2371 KiloJoules
565 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
112 gram
8 gram
12 gram