culinaire
zaken
.nl
Gepofte aardappelen met bacon en zure room
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2
4
3
-
-
4
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
plakje
room (zuur)
bieslook ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
olie ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
bacon
Voor-
berei-
ding
Bak de bacon uit en snipper het grof. Knip of snij de bieslook fijn.
Zorg voor flinke aardappelen van gelijke grootte. Boen de aardappelen goed schoon en droog ze af met keukenpapier.

Prik elke aardappel een paar keer met een vork in. Besmeer ze met een kwastje met wat olie en strooi er zout en peper over.

Leg elke aardappel op een apart, dubbelgevouwen stukje aluminiumfolie en wikkel de pakketjes goed dicht.
Berei-
ding
Meng de zure room met de bieslook.
Leg de aardappelen ongeveer 1 uur tussen het hete houtskool. Draai de aardappelen af en toe om.

De aardappelen zijn gaar als ze makkelijk te doorprikken zijn. Snij de aardappelen aan de lange zijde met een mes open en vul ze met het bieslook-zure-roommengsel. Strooi de gesnipperde bacon erover en serveer meteen.
Voedings-
waarde
Energie724 KiloJoules
172 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
2 gram
2 gram