culinaire
zaken
.nl
Tahoe Lengko
(Gebakken tahoe met groente en saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
50
5
20
3
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
gram
gram
centiliter
gram
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
kool (wit)
tauge ingrediënt info
pinda (ongezouten)
water
kroepoek emping ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
komkommer
ketjap (manis)
azijn ingrediënt info
tahoe
zout
Berei-
ding
De tahoe wordt in plakken gesneden. De komkommer in dobbelsteentjes. De 2 sjalotjes in ringen gesneden en gefruit.

Bak de tahoe gaar, laat de plakken uitlekken en snij ze in repen van 2 centimeter. Blancheer de kool en de tauge afzonderlijk en laat ook deze groenten uitlekken. Voor de saus worden de pinda's, lombok, knoflook, sjalotten met wat zout gestampt. Dit vermengen met ketjap en azijn. Schenk er voorzichtig het hete water bij onder goed doorroeren. Rangschik de groenten op een schaal, kruimel de emping fijn en strooi dit erover met de gefruite uiringen. Vlak voor het opdienen, wordt de saus erover gegoten.
Voedings-
waarde
Energie666 KiloJoules
159 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
6 gram
3 gram