culinaire
zaken
.nl
Tahoe Goreng Cheribon
(Tahoe met tauge)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
2
2
2
1
1
1
1
1
1
1
-
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
tauge ingrediënt info
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
uitjes (gefruit) ingrediënt info
citroen
tahoe
peper (rood) ingrediënt info
suiker
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De selderij wordt gehakt. We gebruiken 1 zakje gefruite uitjes. De citroen wordt uitgeperst. De knoflook wordt uitgeperst. De tauge wordt geblancheerd. De bieslook wordt gehakt.

Snij de tahoe in plakken en bak ze goudbruin in olie. Maak de lombok fijn en maak met ketjap, citroensap, zout, suiker en knoflook een saus. Leg de plakken tahoe in een schaal, doe de tauge erover, daarna de gefruite uitjes, de selderij en bieslook. Giet hierover de saus.
Voedings-
waarde
Energie279 KiloJoules
66 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
3 gram
1 gram