culinaire
zaken
.nl
Soto Ajam
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
100
100
100
50
30
20
10
6
3
2
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
prei
wortel
tauge ingrediënt info
mie (transparant)
aardappel ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
kurkuma (vers)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
kip (soep-)
Berei-
ding
Maak een bouillon van de soepkip tezamen met aangefruite knoflook, de gestampte verse koenjit, de salambladeren, de ui, de wortel, de gember en 100gr prei. Wanneer de bouillon klaar is passeren we deze en laten dit verder inkoken. Kook ondertussen de eieren gaar in plus minus 10 minuten. Snij de aardappelen in blokjes en bak deze krokant in olie. Snij de rest van de prei in dunne ringen. Week de sooen in lauw warm water. Pluk tevens het vlees van de kip. We gaan nu de soto serveren door 4 soepkommen klaar te zetten met de fijne prei, de tauge, de blokjes aardappel de sooen, stukjes ei, gefruite ui en gehakte selderij. Tevens doen we hierin het kippenvlees. Nu gieten we de hete bouillon hierover heen en serveren direct.
Voedings-
waarde
Energie2694 KiloJoules
641 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
53 gram
4 gram