culinaire
zaken
.nl
Sambal Katjang
(Sambal met pinda's)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
8
4
4
4
3
3
2
0.50
-
gram
deciliter
stuks
gram
eetlepel
gram
teentje
eetlepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
pinda (ongezouten)
santen ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Fruit de fijngestampte kruiden in de olie. Op een laag vuur de santen toevoegen, terwijl het mengsel wordt doorgeroerd. Wanneer de santen volledig is opgenomen, de pinda's (fijngestampt) en het zout toevoegen. Het vuur hoger zetten en de massa doorbakken tot de olie eruit komt. De pan van het vuur halen en de asempap erdoor roeren. Lekker bij sate ajam, petjel en gado-gado met witte rijst
Voedings-
waarde
Energie4596 KiloJoules
1094 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
40 gram
13 gram