culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Tauge
(Gekruide tauge)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
8
5
3
2
2
1.50
1
1
1
1
gram
theelepel
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
tauge ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
tomaat ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kokos
sambal oelek
ham (plak)
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de ontvelde tomaten in blokjes. Was de tauge enkele malen in ruim koud water en verwijder de velletjes. Daarna laten uitlekken. Snij de gekookte ham (100 gram) in smalle repen en daarna in miniscule blokjes. Verhit de olie en fruit de uien goudgeel. Voeg de knoflook toe. Schep alles enkele malen om en doe dan de sambal en blokjes tomaat erbij. Strooi de kokos er overheen en schep alles weer goed om. Voeg 3 eetlepels water toe en doe hierna de laos, suiker en citroensap erbij. Breng alles onder roeren en omscheppen aan de kook. Laat het koken totdat de blokjes tomaat uit elkaar vallen en het grootste deel van het vocht is ingedampt. Voeg dan de tauge en ham toe. Nog 2 minuten alles omscheppen en dan opdienen op een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie676 KiloJoules
161 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
11 gram
3 gram