culinaire
zaken
.nl
Sajoer Toemis Pollong
(Gekruide erwtjes met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
5
2
2
2
1
1
1
1
-
gram
gram
centimeter
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
doperwt (diepvries)
garnaal (Hollands,gepeld)
santen (blok) ingrediënt info
asem (water) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
Fruit de ui, knoflook, lombok, garnalen, zout en kruiden in de olie. Voeg hieraan erwtjes, asemwater en santen toe. Leg een goed sluitend deksel op de pan en laat het gerecht op een laag vuur gaar koken. Af en toe controleren of het niet te droog wordt. Indien nodig water toevoegen.
Voedings-
waarde
Energie1101 KiloJoules
262 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
18 gram
5 gram