culinaire
zaken
.nl
Massala aardappels met okra
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2.50
8
3
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
okra ingrediënt info
water
koriander (zaad)
peper (Chili-,groen) ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
boter (geklaard)
knoflook ingrediënt info
chat masala
gember (bak-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker
kurkuma (poeder)
zout
Berei-
ding
Schil de aardappels en snij ze in blokjes van circa 3 centimeter. Was de okra's, snij ze in de lengte door en verwijder de stelen. Snij de groene chilipepers in dunne reepjes en verwijder de pitjes om de smaak te verzachten. Hak de koriander en snij de ui en de tomaat in plakken. Plet de knoflook en rasp de gember. Verhit de ghee en fruit er de ui 2 minuten in. Voeg de knoflook en gember toe, bak 2 minuten mee en strooi er dan de chat masala en de koenjit over. Laat al roerend 1 minuut op hoog vuur bakken. Doe er de aardappels en okra's bij en schenk er het water op. Voeg de gehakte koriander en tomaat toe. Breng op smaak met suiker en zout en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat stoven tot de aardappels en okra's gaar zijn. Dien in de saus op of laat stoven tot het vocht bijna verdampt is.
Voedings-
waarde
Energie370 KiloJoules
88 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
3 gram
4 gram