culinaire
zaken
.nl
Kari Oedang
(Garnalencurry)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
6
4
3
2
1.50
1
1
1
1
1
-
gram
deciliter
stuks
theelepel
gram
eetlepel
theelepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
santen ingrediënt info
kemirie (noot)
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
sambal trassi
djahe
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De kemiris worden gepoft. De ui wordt gesnipperd. We gebruiken dunne santen.

Bestrooi de garnalen met wat zout en peper (uit de molen) en besprenkel ze met het citroensap. Laat ze tenminste 10 minuten staan. Af en toe omscheppen. Fruit de ui totdat deze begint te verkleuren. Voeg daarna de geraspte gemberwortel of djahe, koenjit, sambal, kemiris en suiker toe. Schep alles gedurende 1 minuut om. Voeg dan de santen toe. Roer alles goed om en laat het 3 tot 4 minuten zachtjes doorkoken. Doe dan de garnalen erbij. Enkele malen omscheppen en daarna opdienen in een voorverwarmde schaal. Strooi vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie2067 KiloJoules
492 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
28 gram
4 gram