culinaire
zaken
.nl
Karbonades in sojasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
4
3
2
1
1
1
1
1
1
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
saus (soja-)
varkenskarbonade (schoude
olie ingrediënt info
bouillon (kippen-)
peper (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
suiker
honing
water
Berei-
ding
Hak lente-ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij in stukjes. Maak een marinade van 3 eetlepels soja- saus, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel water, lente-ui, knoflook en Spaanse peper. Marineer het vlees hier 30 minuten in. Keer de karbonades zo af en toe. Laat de karbonades uitlekken en schraap de lente-ui, knoflook en Spaanse peper van het vlees. Bewaar deze in de marinade. Verhit in een grote koekepan op een matig vuur 3 eetlepels olie en bak de karbonades 3 minuten aan een kant. Keer ze en bak de andere kant goudbruin. Voeg dan de marinade en 2 eetlepels kippenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen. Besmeer de karbonades aan een kant met 0.5 eetlepel honing, sudder nog 2 minuten, keer ze en besmeer de andere kant met 0.5 eetlepel honing. Sudder nog 2 minuten.
Voedings-
waarde
Energie2037 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
28 gram
0 gram