culinaire
zaken
.nl
Goelai Telor Molaboh
(Gepocheerde eieren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
12
8
4
3
2
2
2
2
1
1
-
deciliter
theelepel
stuks
eetlepel
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
naar smaak
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
tauge ingrediënt info
suiker (Javaans)
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd. We gebruiken dunne santen.

Vermeng sambal met djahe en citroensap. Schep dan de uien en fijngehakte knoflook erdoor. Fruit dit mengsel totdat de ui wat verkleurt. Voeg dan de santen en fijngehakte selderij toe. Laat alles even flink doorkoken en doe er de javaanse suiker en wat zout naar eigen smaak bij. Temper het vuur. Breek de eieren op de rand van de pan en laat ze heel voorzichtig in het hete vocht glijden. Pocheer de eieren totdat het eiwit gestold is. Draai het vuur uit en laat alles 2 tot 4 minuten staan. Was intussen de tauge en laat ze uitlekken. Leg de tauge als bedjes op 4 voorverwarmde borden. Schep hierna de eieren en enkele eetlepels van het vocht erover. Geef eventueel het resterende vocht apart in een voorverwarmde sauskom. Dien het gerecht zo warm mogeljk op.
Voedings-
waarde
Energie2378 KiloJoules
566 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
19 gram
4 gram