culinaire
zaken
.nl
Gestoomde gehaktballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
4
1.50
1
1
1
1
0.25
-
-
gram
stuks
theelepel
centimeter
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (half-om-half)
waterkastanjes
saus (soja-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
maizena
ui (voorjaars-) ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Hak waterkastanjes, lente-ui en gember zo fijn mogelijk. Hak het gehakt met een hakmes zo fijn mogelijk. Meng dit met 1 theelepel suiker, 1.5 theelepel sojasaus, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel olie, 1 theelepel zout en een snufje peper. Meng er de gember, waterkastanjes en lente-ui door. Draai er met vochtige handen balletjes met een doorsnede van 2.5 centimeter van en leg ze op een vuurvast bord. Leg een stoomrekje in de wok, voeg zoveel kokend water toe dat het 1 centimeter onder het rekje is. Doe de deksel op de wok en breng aan de kook. Zet het bord op het stoomrek en doe de deksel er weer op. Stoom de gehaktballetjes op hoog vuur in 15 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie1204 KiloJoules
287 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
11 gram
0 gram