culinaire
zaken
.nl
Atjar Kuning
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
100
100
50
3
30
30
30
20
1.50
10
3
2
2
1
0.50
0.50
-
-
deciliter
gram
gram
gram
centiliter
gram
gram
gram
gram
centiliter
gram
teentje
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
water
wortel
haricot verts
ui ingrediënt info
azijn (blank) ingrediënt info
kurkuma (vers)
sereh (vers)
kemirie (noot)
laos (vers)
olie ingrediënt info
suiker
knoflook ingrediënt info
koriander (poeder)
trassi
komijn
kool (bloem-)ingrediënt info
komkommer
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Stamp de koenjit samen met de knoflook fijn en fruit deze aan in olie. Voeg de koriander, de komijn en de trassie toe en roer dit even door. Blus dit nu met azijn en voeg het water toe tezamen met een stuk laos en de stengel sereh. We koken dit even door. In dit vocht koken wij nu de diverse groenten gaar. Waarbij de hardste groenten het eerst gekookt worden zoals de wortel en de boontjes, daarna de bloemkool stukjes met de ui en tenslotte de komkommer. We laten de atjar 24 uur staan.
Voedings-
waarde
Energie725 KiloJoules
173 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
5 gram
8 gram