culinaire
zaken
.nl
Kruidige rijstsalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
pak
bakje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
nectarine
azijn ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
ui (sjalot) ingrediënt info
kruiden (tuin-,Frans)
rijst (snelkook) ingrediënt info
kruiden (sla-,diepvries)
mosterd (dragon-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de rijst met de bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper intussen het sjalotje. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Was de nectarines. Snij 1 nectarine in blokjes en de andere in schijfjes. Roer in een schaal een sausje van azijn, mosterd, olie, slakruiden en Franse tuinkruiden.
Schep de warme rijst, ui, paprika en blokjes nectarine erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen en garneer hem op het laatste moment met de schijfjes nectarine.
Voedings-
waarde
Energie790 KiloJoules
188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
2 gram
2 gram