culinaire zaken .nl |
Kwarktaart Herman (Kwarktaart recept van Herman) | |||
Soort gerecht | Zoete tussendoortjes | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 10 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron | Brood En Banket | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 8 4 2 1 1 1 |
gram blaadje zakje pak pot stuks blik |
kwark gelatine suiker (vanille-) room (slag-) jam (aardbeien-) cake (hotel-) ananas (schijven) | ||
Voor- berei- ding |
- Aluminiumfolie of plasticfolie. - Springvorm van 26 centimeter - Ananasschijven kunnen ook vervangen worden door bv. cocktailvruchten. - Hotelcake kan ook vervangen worden door Lange vingers - Jam naar eigen smaak | |||
Berei- ding |
De buitenrand van de springvorm aan de binnenkant bekleden met aluminiumfolie/plasticfolie. Springvorm sluiten en de bodem bedekken met plakjes cake, Cake insmeren met jam (naar eigen smaak) Laat het blik met vrucht uitlekken. Knip de gelantine in stukken en laat ze ongeveer 15 minuten in water weken. Kook 1.5 deciliter water. Klop de slagroom met vanillesuiker, Voeg daarna de kwark toe en klop dit door elkaar. Knijp de gelatine uit en doe dit in de beker, giet deze beker vervolgens vol met kokend water en roer net zolang totdat alle gelatine is opgelost. Voeg deze oplossing met het vocht van de vruchten bij de kwark en klop dit geheel door elkaar. Roer er als laatste de vruchten doorheen en giet dit geheel in de springvorm. Zet de koelkast op 2 en laat de kwarktaart afkoelen in ongeveer 8-12 uur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 170 KiloJoules 40 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 4 gram 0 gram |