| culinaire zaken .nl |
Venkel met makreel (Fenouil & marquereau) | |||
| Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 1 1 2 - - |
stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
makreel (gestoomd) venkel (knol) sap (citroen-) zout peper (wit) ![]() | ||
| Berei- ding |
Blancheer (=kook ten dele gaar) lintjes venkelknol (of knolselderij) en laat ze uitlekken en droogdampen; bestrooi ze met wat peper, zout en citroensap. Leg er filets van gestoomde makreel of sprot op en versier met door u uitverkoren kruid. N.B. Wenst u zich geen vis, speel dan met lintjes van ham, ossetong of casselerrib. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1408 KiloJoules 335 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 19 gram 0 gram |