culinaire zaken .nl |
Rauwe ham met grapefruitcompote | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Makkelijk | Salade | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 3 2 2 0.50 |
plakje eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
ham (rauw) sherry (droog) grapefruit (rood) dragon (vers) suiker (poeder-) | ||
Voor- berei- ding |
Schil de grapefruits dik en snij de partjes tussen de vliezen uit. Los de poedersuiker al roerende op in de sherry. Knip er 1 takje dragon (of tijm) boven fijn. Schep de partjes grapefruit erdoor. Laat dit bij voorkeur 1 uur marineren. | |||
Berei- ding |
Schep de grapefruitcompote op bordjes. Leg de plakjes ham ernaast. Garneer met dragon of tijm. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 665 KiloJoules 158 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 5 gram 4 gram |