culinaire zaken .nl |
Preicremesoep (Creme de poireaux) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 - |
liter gram naar smaak |
soep (basiscreme-) prei foelie (poeder) | ||
Berei- ding |
Neem 1 liter basiscremesoep (zie hoofdstuk aldaar). Breng aan de kook; controleer op zout en peper. Voeg toe dunne ringetjes van middeldikke zorgvuldig schoongewassen prei (200 gram schoon) en laat deze 'n 5 minuten mee aan de kook. Enige snuiven foeliepoeder of nootmuskaat toevoegen. (versieren met wat verse gehakte peterselie ?). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 569 KiloJoules 135 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 4 gram 1 gram |