culinaire
zaken
.nl
Grapefruitsalade met bacon
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
2
1
gram
stuks
eetlepel
bacon
grapefruit (rood)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
schil de grapefruits tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het vocht op. Rangschik de partjes op 2 bordjes. Snij of knip de bacon in kleine stukjes.
Berei-
ding
Bak in een droge koekepan de bacon knapperig. Schep de bacon uit de pan en roer het grapefruitsap en de suiker door het bakvet. Breng het mengsel aan de kook en laat de suiker oplossen. Schenk het over de grapefruit. Strooi de stukjes bacon erover.

Magnetron
leg de plakjes bacon op een bord en dek ze af met keukenpapier. Laat het in 0.5 a 1 minuut knapperig worden. Breek de plakjes in stukjes. Breng het grapefruitsap met de suiker in circa 0.5 minuten op vol vermogen aan de kook en schenk het over de grapefruit. Strooi de bacon erover.
Voedings-
waarde
Energie539 KiloJoules
128 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
4 gram
3 gram