culinaire zaken .nl |
Kip met ananas en banaan | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
240 200 150 50 2 2 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram theelepel stuks stuks eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
ananas (stukjes) prei wortel boter (bak-) kurkuma (poeder) ui kip kerrie (poeder) banaan ketjap (manis) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Kip in 4 stukken verdelen. Onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Kip inwrijven met zout en peper. In braadpan margarine verhitten. Kip in ongeveer 10 minuten rondom bruin bakken. 1/2 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan, kip in nog ongeveer 35 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe keren. Intussen uien pellen en fijnsnipperen. Worteltjes schrappen en wassen. In kleine stukjes snijden. Van prei lelijk blad en wortels verwijderen. In dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Kip uit pan nemen en laten afkoelen. In braadpan bakvet bewaren. Kipvlees van botjes nemen en in stukken snijden. | |||
Berei- ding |
Bakvet weer verhitten. Ui, kerriepoeder en koenjit ongeveer 3 minuten zachtjes bakken. Wortel en prei toevoegen (2 eetlepels prei achterhouden). Ongeveer 3 minuten zachtjes meebakken. Kip toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken. Erdoor mengen> ananas met sap, 1 deciliter water en ketjap. Met deksel op pan ongeveer 5 minuten zachtjes stoven. Intussen bananen pellen. In kleien stukjes snijden. Aan kipmengsel banaan toevoegen. Voorzichtig door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal. Rest van de prei erover verdelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |