culinaire zaken .nl |
Kip in sojasaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 2 2 8 3 2 0.50 |
kilogram deciliter deciliter eetlepel centimeter eetlepel stuks |
kip saus (soja-,chinees) water suiker gember (wortel,vers) sherry (droog) prei | ||
Berei- ding |
Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier. Snij de prei in dunne reepjes. Schil en snij de gember in plakjes en vervolgens in reepjes en tot slot in stukjes. Doe in een pan, waar de kip net in past, 2 deciliter sojasaus, 2 deciliter water, 8 eetlepels suiker, 2 eetlepels sherry, prei en gember. Breng aan de kook, leg de kip erin en breng weer aan de kook. Zet het vuur laag en kook met het deksel op de pan 40 minuten. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen alvorens te snijden. Giet een deel van de saus erover en serveer de rest er los bij. TIP: De saus die overblijft kunt u in de diepvries bewaren en een volgende keer weer gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |