culinaire zaken .nl |
Ajam Poetih (Kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 11 5 4 1 1 1 1 - |
gram deciliter theelepel centimeter stuks stuks schijf stuks stuks naar smaak |
kip water trassi santen (blok) ui sereh (vers) laos (vers) salam (blad) djeroek poeroet zout | ||
Voor- berei- ding |
Snij de kip in stukken. Snipper de uien. | |||
Berei- ding |
Vermeng uien, trassi en zout en doe alle ingredienten met de santen en de kip in een pan met het water. Kook de kip gaar, maar let erop dat het gerecht niet te droog wordt. Voeg zonodig water toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1642 KiloJoules 391 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 43 gram 2 gram |