culinaire zaken .nl |
Ajam Pangnang Boemboe Ketjap (Geroosterde kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 4 3 2 1 - |
kilogram stuks stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak |
kip ui (rood) peper (rood) knoflook ketjap (manis) sap (citroen-) zout | ||
Voor- berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. | |||
Berei- ding |
De kip opensnijden en schoonmaken. De kip met de kruiden in olie fruiten. Voeg hierbij wat water, citroensap, suiker en ketjap en laat de kip zacht koken. Als de saus bijna opdroogt, neemt men de kip eruit en roostert haar op een klein vuurtje. Leg nu de kip op een platte schaal en giet de saus erover heen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2440 KiloJoules 581 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 77 gram 2 gram |