culinaire
zaken
.nl
Ajam Pangnang Boemboe Ketjap
(Geroosterde kip in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
4
3
2
1
-
kilogram
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
kip
ui (rood) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
sap (citroen-)
zout
Voor-
berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.
Berei-
ding
De kip opensnijden en schoonmaken. De kip met de kruiden in olie fruiten. Voeg hierbij wat water, citroensap, suiker en ketjap en laat de kip zacht koken. Als de saus bijna opdroogt, neemt men de kip eruit en roostert haar op een klein vuurtje. Leg nu de kip op een platte schaal en giet de saus erover heen.
Voedings-
waarde
Energie2440 KiloJoules
581 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
77 gram
2 gram