culinaire zaken .nl |
Ajam Pangang Pedis (Pikant geroosterde kip) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Grill/grillplaat | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 8 8 2 1 0.50 - |
kilogram theelepel theelepel stuks teentje eetlepel naar smaak |
kip sambal oelek sap (citroen-) ui knoflook ketjap (manis) zout | ||
Voor- berei- ding |
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. | |||
Berei- ding |
De uien en knoflook moeten heel fijn zijn (vleesmolen). Meng dit papje van uien en knoflook met de sambal, ketjap, citroensap en wat zout. De kip of stukken kip met dit mengsel goed inwrijven en minstens een uur laten staan. Daarna in de oven of aan het spit gaar roosteren. Om uitdrogen te voorkomen kan men wat olie bij de kruiden doen waarmee de kip bedropen wordt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2325 KiloJoules 554 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 76 gram 1 gram |