culinaire
zaken
.nl
Ajam Pangang Pedis
(Pikant geroosterde kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
8
8
2
1
0.50
-
kilogram
theelepel
theelepel
stuks
teentje
eetlepel
naar smaak
kip
sambal oelek
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
zout
Voor-
berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.
Berei-
ding
De uien en knoflook moeten heel fijn zijn (vleesmolen). Meng dit papje van uien en knoflook met de sambal, ketjap, citroensap en wat zout. De kip of stukken kip met dit mengsel goed inwrijven en minstens een uur laten staan. Daarna in de oven of aan het spit gaar roosteren. Om uitdrogen te voorkomen kan men wat olie bij de kruiden doen waarmee de kip bedropen wordt.
Voedings-
waarde
Energie2325 KiloJoules
554 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
76 gram
1 gram