culinaire zaken .nl |
Ajam Pangang Boemboe Besengek (Geroosterde kip in gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 5 3 1 1 0.50 0.50 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
kilogram deciliter stuks stuks theelepel stuks eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak |
kip santen ui kemirie (noot) laos (poeder) sereh (vers) suiker peper (rood) ketoembar trassi kurkuma (poeder) asem (water) zout | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de uien en snij de pepers fijn. | |||
Berei- ding |
De kip schoonmaken en opensnijden. Fruit de kruiden, op de sereh na, in wat olie lichtbruin. Voeg hierbij de santen, sereh en kip en laat alles tezamen koken. Als de kip zacht geworden is en de olie eruit komt, roostert men de kip heel voorzichtig. Leg de kip op een platte schaal en giet de saus erover heen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3168 KiloJoules 754 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 80 gram 4 gram |