culinaire zaken .nl |
Kalkoentournedos met mosterdsaus | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 40 4 4 2 - - |
deciliter gram stuks toefje theelepel naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) boter (room-) kalkoentournedos room (slag-,spuitbus) mosterd zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Laat de boter in een koekepan op een hoog vuur lichtbruin worden en wacht tot het schuim bijna is weggetrokken. Schroei de kalkoentournedos snel rondom dicht in de hete boter. Draai het vuur iets lager en bak ze in 3 a 4 minuten aan elke kant gaar. Bestrooi ze met zout en peper, neem ze uit de pan en pak ze even in aluminiumfolie om ze warm te houden. Voeg de mosterd, bouillon en slagroom aan de achtergebleven braadboter toe, breng dit aan de kook en laat het 1 minuut koken. Serveer de saus bij het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1115 KiloJoules 265 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 24 gram 0 gram |