culinaire zaken .nl |
Piendang Ajam (fijngekruide pikante kip) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Kip/kalkoen | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 7.50 2.50 2 2 2 1 1 1 - |
gram theelepel theelepel eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
kip komijn ketoembar ui laos (poeder) peper (Spaans,groen) sereh asem (water) trassi zout | ||
Berei- ding |
Eerst de kruiden fijnstampen. De kip in stukken snijden. Kook de kip met de fijngestampte kruiden gaar en voeg er het trassi-water bij, terwijl het asem-water naar smaak hierbij kan worden gevoegd. Laat dit doorkoken totdat alles gaar is. N.B.: De sereh wordt niet fijngestampt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1208 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 39 gram 1 gram |