| culinaire zaken .nl | Piendang Ajam (fijngekruide pikante kip) | |||
| Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
| Indelingen | Kip/kalkoen | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 7.50 2.50 2 2 2 1 1 1 - | gram theelepel theelepel eetlepel theelepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak | kip komijn ketoembar ui  laos (poeder) peper (Spaans,groen)  sereh asem (water)  trassi zout | ||
| Berei- ding | Eerst de kruiden fijnstampen. De kip in stukken snijden. Kook de kip met de fijngestampte kruiden gaar en voeg er het trassi-water bij, terwijl het asem-water naar smaak hierbij kan worden gevoegd. Laat dit doorkoken totdat alles gaar is. N.B.: De sereh wordt niet fijngestampt. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 1208 KiloJoules 288 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 39 gram 1 gram |