culinaire zaken .nl |
Pittige kippenbouten (Barbecue-vleesgerecht) | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Barbecue Goedkoop | Grill/grillplaat Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 5 2 1 1 1 |
stuks eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel |
kippenbout honing olie mosterd (grof) sap (sinaasappel-) kruidenmix (Cajun) | ||
Voor- berei- ding |
Roer voor de marinade olie, honing, mosterd, sinaasappelsap en cajunkruiden door elkaar. Giet de marinade over de kippenbouten en laat dit 1 uur staan. | |||
Berei- ding |
Laat de bouten goed uitlekken op keukenpapier en rooster ze 5 minuten op de barbecue. Keer ze zo nu en dan en bedruip ze met de marinade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2436 KiloJoules 580 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 55 gram 1 gram |