culinaire
zaken
.nl
Kip met citroen en gember
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
60
4
4
2
2
2
1
1
-
gram
theelepel
theelepel
druppel
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
boter (bak-)
rasp (citroen-)
sap (citroen-)
tabasco
saus (worcestershire-)
siroop (gember)
kip (mais-)
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Smelt de boter in een kleine pan en roer er de citroenschil, het sap, zout, paprikapoeder, gembersiroop, Tabasco en worcestershiresaus door. Snij de kip in porties en leg deze met de velkant naar beneden op een rooster in een ondiepe ovenschaal. Kwast de stukken in met de citroengembersaus en leg ze op de barbeque of zet de pan 20 centimeter onder een hete grill. Laat 15 a 20 minuten roosteren, waarbij u af en toe de stukken kip met de saus bedruipt. Keer de stukken kip om en laat ze nog eens 15 a 20 minuten roosteren, of zo lang tot ze gaar zijn. Bedruip de stukken regelmatig met de saus.
Voedings-
waarde
Energie3114 KiloJoules
741 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
71 gram
1 gram