culinaire zaken .nl |
Kip met citroen en gember | |||
Soort gerecht | Vleesgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Barbecue Goedkoop | Grill/grillplaat Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 4 4 2 2 2 1 1 - |
gram theelepel theelepel druppel theelepel eetlepel stuks theelepel naar smaak |
boter (bak-) rasp (citroen-) sap (citroen-) tabasco saus (worcestershire-) siroop (gember) kip (mais-) paprika (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Smelt de boter in een kleine pan en roer er de citroenschil, het sap, zout, paprikapoeder, gembersiroop, Tabasco en worcestershiresaus door. Snij de kip in porties en leg deze met de velkant naar beneden op een rooster in een ondiepe ovenschaal. Kwast de stukken in met de citroengembersaus en leg ze op de barbeque of zet de pan 20 centimeter onder een hete grill. Laat 15 a 20 minuten roosteren, waarbij u af en toe de stukken kip met de saus bedruipt. Keer de stukken kip om en laat ze nog eens 15 a 20 minuten roosteren, of zo lang tot ze gaar zijn. Bedruip de stukken regelmatig met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3114 KiloJoules 741 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 71 gram 1 gram |